Saturday, April 19, 2014

PANKEK YAPIMI



pankek yapimi 1






pankek yapimi 2






Kahvaltıda  krep sevenler sanırım pankeki de seviyor. Hafta sonunda değişik bir lezzet yemek istiyorsanız kahvaltıda pankeki öneririm. Puf puf nefis tatlar.Nette şöyle bir baktım o kadar güzel pankekler var ki hem tatlı hem tuzlu canınız nasıl çekiyorsa.Ben tatlı sevenlerdenim.Ama şekeri çok eklemedim çünkü balla,reçelle yada çikolata yediğiniz zaman  içerisine çok şeker eklemeye gerek kalmıyor.


Malzemeler:


- 1 yumurta,


- 1 su bardağı süt,


- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı,


- yarım paket kabartma tozu,


- İsteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı tuz yada şeker,


-1 su bardağı un


Yapılışı:


-Yumurtayı iyice çırpıyoruz.


-Süt , şeker ve yağını ekleyip karışana kadar çırpıyoruz,


-Un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpıyoruz.


-Yanmaz tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ ilave edip hazırladığımız karışımdan bir küçük kepçe döküp üzeri delik delik oluncaya kadar bekliyoruz.


-Üzeri delik delik olunca bir spatula yardımı ile tersini çevirip pişiriyoruz.


-Karışımımız bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.


Çok büyük olmazsa daha güzel görünüyor.Minik minik atıştırmalık:)


-İsteğe göre servis ediliyor.Ballı,reçelli,çikolatalı yada peynirli tercih sizin.


Afiyet olsun.


No comments:

Post a Comment