Tuesday, April 22, 2014

IZGARA ETLİ KANAT -- BARBEKÜDE SOSLU IZGARA VE PİKNİK KEYFİ






                                                      IZGARA ETLİ KANAT


                                 BARBEKÜDE SOSLU IZGARA VE PİKNİK KEYFİ

Sosu için gerekenler:

· 1 su bardağı yoğurt

· 1soğanın suyu yada püresi

· 1 fincan sıvıyağ

· 1 çorba kaşığı domates salçası

· 1 çorba kaşığı biber salçası(acı)

· 1 çorba kaşığı limon suyu

· 1 diş ezilmiş sarımsak

· Tuz baharatlar

· 1 kg etli kanat

Kanatlar hazırlanan sos içersinde mümkünse bir gün değilse 2-3 saat bekletilir ve ızgarada pişirilir.



Bu sosta bekletilen etler fırında da kızartılabilir. 


Yanında güzel bir mevsim salatası iyi gider. 


AFİYET ŞİFA OLSUN

No comments:

Post a Comment