Sunday, April 6, 2014

Custard Kek





Custard aslında en basit sekilde anlatmak gerekirse krema ve yumurta sarısı ile hazırlanan bir tür puding.Keklerde süt veya yoğurt yerine kullanıldığında daha yumuşak yapıda,bol gözenekli ve oldukça nemli olmasını sağlıyor.Yurt dısında hazırl olarak satılan bu kremanın muadil olabilecek bir ürünü maalesef ülkemizde halen yok.O yüzden alternatif olabileceğiniz düsündüğümüz bu receteyi mutfaklarımızda ki tarif defterlerimizin bir kösesine mutlaka not edin :)

custard krema için :

2 yemek kaşığı un

1/2 bardak şeker

2 büyük yumurta sarısı (küçükse 3 tane kullanın )

200 ml  krema

1 paket vanilya

Kek için :

4 adet yumurta

1 .5 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 bardak custard krema

3.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı kakao

Oncelikle krema için un,şeker ve yumurta sarılarını karıştırılım.Kremayı ocakta ısıtıp karışımı içine yedirerek sürekli karıştırarak pişirelim ve soğumaya alalım.

Kek için; yumurrta ve şekerimizi çırpalım ve içine krema ve yağımızı ekleyerek karıştıralım.Kakao hariç diğer malzemelerimizi de ekleyerek  homojen bir karışım elde edelim.

Kek hamurumuzun yarısını 23-26 cmlik kek kalıbımızın içine dökelim.Geriye kalan hamurun içine kakao karıstırıp onuna kek hamurumuzun üzerine dökelim.

180 derece fırında ortasına kürdan batırınca temiz cıkana kadar yaklaşık 40 dk kadar pişirip ılınınca servis yapalım.

No comments:

Post a Comment