Friday, March 28, 2014

Kakaolu Yılbaşı Pastası


Yılbaşında yaptığım ama hala yayınlanmayı bekleyen pastam,bu akşam eski çektiğim fotoğraflara bakarken bana bi göz kırptı.Göz kırpan o kadar çok tarif varki bende pek iş yok sanırım.Ama yok yok haksızlık etmeyeyim bence gayet iyi gidiyorum.Fırsat buldukça yayınları hızlandırmaya başladım.Artık iyi gidiyo iyi iyi diye teselli yoluna gidiyorum kendimi.


İnşallah iyisinizdir sevgili okurlarım.Ben bugünlerde boyun fıtığının hafif ağrılarıyla uğraşıyorum.Hatta bazen hiçmi hiç hafif olmayan ağır ağrılarıylada..Ama bu ağrıları arttıranda birazda beni çünkü yatarkende otururkende bilidiğiniz "C"yim.İki kat otururken bu fıtığın iyiye gitmesinide beklemem biraz tuhaf değilmi?Egzersiz falanda yaptığım yok.Sonra ağrılarla dolaşan bi kız çıkıyor ortaya işte böyle.Aslında çektiğim ağrılardan dolayı yavaş yavaş aklım başıma gelmeye başlıyor gibi.Bakalım neolacak.Ya daha kötü olacağım ya da hafifleyecek.Of hastalığımla sıktım sizi kusuruma bakmayın aldım başımı gidiyorum.Genelde hastalıklardan bahsetmemeye çalışıyorum bloğumda ama, işte durum vahim olma yolunda gittiği için dayanamadım paylaşmak istedim sizlerlede.Ama siz siz olun hafife almayın.Ben zamanında minik bi düzleşmeyi ciddiye almadığım için fıtığa kadar vardı sonu.Aman dikkat diyorum.



Pastamıza gelirsek bu pasta daha çok hazır malzemelerle şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarif.O yüzden çok pratik.Kesinlikle kekini kendiniz pişirdiğinizde çok daha cazip ama bu pasta böyle;)hepinize afiyet olsun.







kakaolu yilbasi pastasi 1






   


    


kakaolu yilbasi pastasi 2








Kakaolu Yılbaşı Pastası


Malzemeler






2 paket kakaolu hazır pasta keki(üç katı kullanılıyor)


Ara kreması için


200 ml krema


2 paket bitter çikolata(80 gr lık kakao oranı yüksek tercih edin


Dr.oetker dolgu kreması kakaolu


Çilek süslemek için


Krem şanti üzeri için






Keki ıslatmak için süt yada herhangi bir karışım kullanabilirsiniz.Hatta ben ikinci kez yaptığımda hiç ıslatma gereği duymadım gayet iyi oldu.






Yapılışı


Kremayı bir minik tencereye yada herhangi bir kaba koyun.Hafif kaynayınca altını söndürün.Ama ço kaynatmayın.bir iki tıkırdasın yeter.Sonra bikaç parçaya böldüğünüz çikolayı kremanın içine ekleyin.Ve eriyene kadar iyice karıştırın.Sık karıştırın yavaş yavaş hafif koyulaşacak.Daha sonra ayrı bir yerde dolgu kremanızı paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın.Kremalı çikolatalı karışım iyice soğuyunca dolgu kremanızıda ekleyin.Mikserle biraz çırpın.


Kekinizin ilk katını hafif nemlendirin.Dediğim gibi bu süt olabilir.Ya da çilek reçelini sulandırıp kullanabilirisniz.Nescafeli şekerli suylada olabilir.Artık seçim sizin.ilk katın üzerine kremanızı birkaç kaşık olarak yayın.Sonra diğer katı koyun.Onuda hafif nemlendirip bu katada  kremanızı yayın.Sonra diğer katınızıda güzelce kaymamasına dikkat ederek yerleştirin.ben sadece ara katlara krema sürdüm.Üstünü hazırladığım koyu kıvamlı krem şantiyle kapladım.En son çileklerinizi istediğiniz gibi yerleştirin.






Benim pastam biraz aceleye geldiği için ben ara katlarına hiç bişey koymadım.Ara katlara çikolata fıstık serpiştirirseniz kesinlikle daha güzel oluyor.




No comments:

Post a Comment